10 Engelse mijl als extraatje bij tweede lustrum Ultralopen

STEENBERGEN – Voor de tiende keer worden op zaterdag 10 en zondag 11 mei de Ultralopen Steenbergen gehouden. Sportvereniging Diomedon pakte vorig jaar groots uit met de organisatie van het NK, EK én WK 24 uursloop, maar wil ook ter gelegenheid van het tweede lustrum weer iets speciaals doen. Vandaar dat aan het programma een wedstrijd- en prestatieloop over 10 Engelse mijl (ruim zestien kilometer) is toegevoegd.

,,Een meer gangbare afstand dan de marathon die we voorheen hielden, waarbij we dan ook op de belangstelling van veel hardloopliefhebbers uit Steenbergen en omgeving hopen,’’ aldus ‘mister Ultraloop’ Peter Suijkerbuijk.

Het stond op voorhand volgens hem trouwens niet vast dat er dit jaar weer een 24 uurswedstrijd zou komen, ondanks alle felicitaties en complimenten die de organisatie na het spektakel van 2013 in ontvangst mocht nemen. ,,Maar die traditie willen we toch wel heel graag in stand houden, zo hebben we afgelopen najaar besloten. Zoveel van zulke ultralopen zijn er bovendien niet, zeker niet in Nederland. En als je het loslaat, ben je het meestal voorgoed kwijt.’’

Ankie Stoer!

Het startschot voor de 10 Engelse mijl wordt zaterdagavond om 19.00 uur gelost in de Kaaistraat, waarna de deelnemers zich – via de Grote Kerkstraat en de Kruispoort – in de Nassaulaan tussen de ultralopers voegen en dan nog zeven rondes van 2,3 kilometer moeten afleggen.

Aan dit onderdeel mogen overigens ook wandelaars meedoen. Bij de prijsuitreiking, die omstreeks 21.30 uur begint in ’t Cromwiel, wordt een cheque overhandigt aan Ankie Stoer!, waarvan de leden hand- en spandiensten verrichten voor de organisatie van de ultralopen. Een gedeelte van de sponsorinkomsten en de inschrijfgelden van de 10 Engelse mijl komt zodoende ten goede aan Stichting Ankie.

WK-parcours

De 24 uursloop (zowel solo als estafette) geldt weer als nationaal kampioenschap en duurt van zaterdag 15.00 tot zondag 15.00 uur. Van 9.00 tot 15.00 uur ’s zondags komen er ook individuele hardlopers en teams in actie op de 6 uurs ultraloop.

Het parcours is hetzelfde als vorig jaar – Wouwsestraat (start/finish en groot scorebord om de prestaties te volgen), Oranjebolwerk, Middenwal, Frederiksbolwerk, Nassaulaan, Krommeweg – en in zijn geheel toegankelijk voor toeschouwers. Aanwonenden kunnen hun auto’s desgewenst parkeren op het terrein van autobedrijf Cuelenaere.

Het Ultraloopweekeinde wordt ’s zondags afgesloten met de prijsuitreiking, van 16.00 tot 17.00 uur in ’t Cromwiel, waar voor de deelnemers aan alle wedstrijdelementen omkleed- en douchegelegenheid beschikbaar is. Zij krijgen na afloop allemaal een loopshirt, ter herinnering aan de Ultralopen Steenbergen van 2014 en om nog vaak hun sportieve hobby in te beoefenen.

Voor nadere informatie en inschrijving: http://www.steenbergen24hour.com